Közösségi média :

Végelszámolás,
cégfelvásárlás,
átalakulás

Cégvezetőként néha mérföldkövekhez érkezünk, amik felelősségteljes döntést igényelnek és speciális könyvelési-adózási felkészültséget: exit-szituációk, felvásárlások, szétválások és beolvadások
– csak néhány a sok közül.

Végelszámolások, akvizíciók, kiválások, szétválások, beolvadások és társasági forma átalakulások teljes ügyintézése, jogi támogatással és adótanácsadással.

Irodánk az elmúlt 26 évben rendszeresen kísérte végig ügyfeleit cégfelvásárlásokon, szétválásokon, beolvadásokon, és társasági forma váltásokon is, könyvvizsgálói- adózási- és jogi együttműködéssel, sokszor nemzetközi adózási tanácsadással is kiegészítve – így találva meg a legoptimálisabb módot ügyfeleink igényeire.

Megszűntetések során ügyfeleink véglegesen döntenek a cég bezárásáról. Amennyiben nem a vállalkozás eladása mellett döntenek, és a cég rendelkezik a lezáráshoz szükséges vagyoni fedezettel (minden tartozását ki tudja fizetni) , akkor kétféle végelszámolás közül választhat: az egyszerűsített és a normál végelszámolás között.  

Az egyszerűsített végelszámolás gyors (maximum 150 nap alatt be kell fejezni), és jóval olcsóbb megoldás, mint a normál végelszámolás.

Egyszerűsített végelszámolás a következő esetekben választható:

Egyesülések során két vagy több cég egy vállalkozássá olvad össze, és attól függően beszélünk összeolvadásról vagy beolvadásról, hogy az egyesülő vállalkozások közül valamelyik bekebelezi a másikat, vagy az egyesülő cégek megszűnnek és egy teljesen új jön létre. A folyamat több hónapos előkészítést, könyvvizsgálói és ügyvédi együttműködést igényel, viszont a piaci bővülés egyik legkézenfekvőbb megoldása.

A különválás valamelyik formája lehet a megoldás üzletágak széválasztásakor vagy ha a cég tulajdonosai nem együtt tervezik a jövőt. Szétválásról vagy kiválásról dönthetünk ilyenkor, annak függvényében, hogy az eredeti céget jogi- és adózási szempontból fenntartjuk-e vagy teljesen új vállalkozásokra bontjuk szét az addig működő céget.

Young accountant looking through papers at workplace

Amennyiben a cégünk megérett az egy szinttel feljebb való lépésre (vagy valamilyen kötelezettség miatt kell ezt megtennünk) választhatjuk a társasági forma váltást: Bt-ből Kft-vé alakulhatunk, vagy Kft-ből Zrt-vé például. Ilyenkor általánosságban az eredeti cég kötelezettségeit és jogait az új vállalkozási forma továbbviszi, de új formában.

Ennek a folyamatnak a fordítottja, ha valamilyen okból kifolyólag (például a minimális saját tőke követelmény nem teljesítése miatt) alacsonyabb szintű céggé kell átalakulni.

Mindkét folyamat komoly előkészítést igényel, jogászokkal és könyvvizsgálóval együttműködve.

Young traders discussing and analyzing market rates

Mi történik miután felveszi velünk a kapcsolatot?

number-1 (1)

lépés

Ön kap egy visszaigazoló e-mailt a kapcsolatfelvételi igényről, és egyúttal az Ön kérése bekerül a vállalatirányítási rendszerünkbe.

number-2

lépés

Kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot 24 órán belül.

number-3

lépés

Kollégánk tájékoztatja a további teendőkről.

Érdekelnek a szolgáltatások, felveszem a kapcsolatot:

Tudjuk, hogy Ön az üzletre szeretne koncentrálni, ezért:

És amit még mi máshogy csinálunk…

Iratkozzon fel hírlevelünkre és ingyen küldjük Önnek a következő cikket:

Egyszerűsített végelszámolás folyamata

Amennyiben szeretne értesülni a könyveléssel kapcsolatos legfontosabb információkról, iratkozzon fel hírlevelünkre, ebben az esetben Ön automatikusan megkapja a “Egyszerűsített végelszámolás folyamata​” dokumentumunkat.

Az elmúlt 26 évben sokrétű tapasztalatot szereztünk:

területen működő vállalkozások és szervezetek könyvelési, adózási tevékenységeinek ellátásában, az alakulástól a lezárásukig.

Könyvelési szolgáltatások

Kérjen árajánlatot - 24 órán belül válaszolunk!

Kérje ajánlatunkat vagy egy időpontot konzultációra, ha egyszerű könyvelésnél többet vár könyvelőpartnerétől!

Rólunk mondták

Olvassa el ügyfeleink véleményét szolgáltatásainkról!

  Lonkai Erika

  CabrillaTeam Kft.

  A Klein Consultinggal könyveltetni egyet jelent a nyugalommal! A mai modern kor követelményeivel lépést tartva folyamatosan fejlesztik rendszereiket, képzik magukat, ami az ügyfelek kényelmét szolgálja, biztonságát garantálja. Ajánlom mindenkinek, aki megbízható, stabil könyvelőirodát keres.

   Valter Kalaus

   NEWMARK VLK HUNGARY

   A Klein Consulting bérszámfejtési és könyvelési tevékenysége nagyban hozzásegít minket ahhoz, hogy a fő tevékenységünkre koncentrálhassunk és éjszaka pedig nyugodtan alhassunk mert cégünk adminisztrációja rendben van, nincsennek kellemetlen meglepetések. Köszönjük a professzionális együttműködést!

    Tóth Péter, ügyvezető

    Langa Hungary Kft.

    Gyors és magas színvonalú munkavégzéssel támogatják munkánkat, döntés előkészítéseknél pedig remek elemzésekel biztosítják, hogy minden esetben a legoptimálisabb megoldásra essen a választás.

     Nagy Zoltán

     Brindisi Kft.

     Három éve vagyok a Klein consulting könyvelőiroda ügyfele .Az előző könyvelőmmel sok problémám volt, de rátaláltam egy profi cégre ,így nyugodtan koncentrálhatok a vállalkozásom fejlesztésére. Precíz ,pontos ,megbízható csapat.A határidőket pontosan betartják, a törvényiváltozásokról időben tájékoztatnak..Mindenkinek ajánlom Őket!

      Kelemen Tibor

      Ügyfél

      A vállalkozásom életében egy új korszak kezdődött mikor családommal a fővárosba költöztünk. A könyvelő választásakor a mögöttem álló 30 év megtermelt javainak íntézését csak és kimondottan megbízható és munkáját professzionálisan végző cégre bízhattam. A döntés számomra már az első személyes beszélgetésünk után bizonyossá vált hogy a Klein Consulting könyvelőirodát választom. Azóta eltelt évek bizonyítják számomra a mindent felülmúló profizmusukat és a piac által diktált talán azt is meghaladó fejlődésüket. Így a vállalkozásom mely később gyermekeim kezébe kerülhet teljes biztonságot élvez Ritáéknál!

      Ajánlatkérés

      Kérjük töltse ki az űrlapot, 24 órán belül válaszolunk!