Végre eldöntötte, hogy vállalkozást alapít, és megmutatja ország-világnak a termékét, szolgáltatását, ami forradalmasítja a piacot? Vagy egész egyszerűen szeretne a saját lábára állni, és egy vállalkozás indításával új tevékenységet és életformát kialakítani? Esetleg arra vágyik, hogy saját maga ossza be az idejét? Akármilyen ok is húzódjon meg a döntése mögött, egy valamire fel kell készülnie: ha a nemzetközi viszonyokkal vetjük össze, Magyarországon még mindig nagyon nehéz vállalkozást alapítani!

Egy vállalkozás indításakor tudni kell, hogyan biztosítsuk annak sikerességét

Ma Magyarországon 10-ből 8 cég nem éli meg az ötödik évét. Mi ennek az oka? Természetesen a jelenség túl komplex ahhoz, hogy egyetlen okkal meg tudnánk magyarázni, mégis a problémának van egy domináns összetevője. Ez pedig az információhiány. Az információhiány miatt a legtöbb vállalkozó belesétál olyan hibákba, amelyek könnyedén elkerülhetők lettek volna.

Ráadásul már az elején nagyon könnyű olyan szarvashibákat elkövetni, amelyek idő előtt tönkreteszik a vállalkozást. Lássunk pár olyan kérdést, amire a kezdő vállalkozónak pontos választ kell adnia (illetve keresnie):

  • Hogyan kell bejegyeztetni egy céget?
  • Milyen vállalkozást indítsak? Kft., Bt., egyéni vállalkozás, KATA, KIVA, EVA…? Mi ezek között a lényegi különbség?
  • Melyik a számomra legelőnyösebb adózási forma?
  • Hogyan kell kiszámolni az áfát?
  • Milyen engedélyekre van szükség?
  • Milyen támogatások vannak kezdő vállalkozások számára?
  • Hogyan kell beárazni egy terméket úgy, hogy versenyképes legyen a piacon, de nekem is legyen profitom?

A fentebb felsoroltak csupán ízelítőt nyújtanak egy vállalkozás indításakor felmerülő kérdésözönből. A lista ugyanis ennél jóval hosszabb!

A kulcs ezúttal is a pénzügyek környékén keresendő

Egy vállalkozásnak rendezett pénzügyekre van szüksége a túléléshez, nem is beszélve a fejlődésről. Amit azonban kevesen vesznek figyelembe: a pénzügyek rendezettsége már a vállalkozás indítása előtt megalapozható! Ha könyvelői, adótanácsadói vagyis szakértői segítséggel indítja a vállalkozását, akkor nagyobb eséllyel simán veszi az első kritikus hónapokat.

Egy saját vállalkozásnak számos előnye van, hiszen a segítségével egyszerre kereshet pénzt, és élhet teljes életet. Mi abban tudunk Önnek segíteni, hogy pénzügyileg teljesen átlátható vállalkozást vezessen, ami a vállalkozás sikerességének nélkülözhetetlen feltétele.
Ha Ön is készen áll élete nagy kalandjára, már a vállalkozás indítása előtt konzultáljon velünk>>