Gyors és pontos személyi jövedelemadó (szja) bevallás készítés, segítség a NAV által elkészített bevallástervezet átnézésében, módosításában

A médiában állandóan halljuk, hogy a NAV mindenkinek elkészíti az szja bevallás (adóbevallás) tervezetet. Ez az információ azonban közel sem teljes, és félrevezető lehet, mert Önnek akkor is több teendője van az adóbevallásával kapcsolatban, ha a NAV elkészíti azt. Ellenőriznie kell az adatokat, ha nem akar pénzt veszíteni, vagy bírságot kapni.

2017-től a NAV egyre szélesebb körben ajánlja fel a segítségét az adóbevallás-tervezetek elkészítésében, természetesen a rendelkezésére álló információk alapján. Fontos tudni, hogy nem véletlenül nevezik tervezetnek. Nem lehet több, mivel a NAV nincs minden információ birtokában!

Amiről a NAV nem tud, így Önnek kell feltüntetnie az szja bevallásban:

Ezekben az esetekben mindenképpen kérje könyvelő segítségét, mert vagy önállóan kell az adóbevallást elkészíteni, vagy módosítani kell a NAV által elkészített tervezetet.

Legyen figyelemmel az adókedvezményeinek teljes körű igénybevételére!

Ezek lehetnek azok a tételek, amiket nem biztos, hogy a NAV helyesen kalkulál Önnek:
– Első házasok kedvezménye
– Családi adókedvezmény
– Tevékenységi kedvezmények
– Személyi kedvezmények

A felajánlható 2*1%-ról sem fog rendelkezni a NAV Ön helyett!

Ebben az esetben, ha rendelkezik Ügyfélkapu-regisztrációval, akkor március 15-ig leellenőrizheti az adóbevallásának tervezetét. Erről bővebben a NAV honlapján olvashat. 

Milyen előnyökkel jár, ha szakember segítségét veszi igénybe a szja bevallás elkészítéséhez vagy a tervezet ellenőrzéséhez?

– össze tudjuk hasonlítani az igazolásokat, a jövedelmeket a NAV által készített tervezettel, és korrigálni tudjuk azt az ügyfél igényei szerint
– a fent felsorolt kivétel-jövedelmeket (egyéni vállalkozás stb.) is kezelni tudjuk a bevallásban
– napi szinten használjuk ezeket az elektronikus felületeket, naprakészen ismerjük a szabályokat és a törvényi előírásokat

Szja bevallását időben elkészítjük. Ezzel elkerülhet egy esetleges bírságot, mely magánszemély esetében akár a 200 ezer forintos összeget is elérheti!

Szja bevallás elkészítése, NAV adóbevallás-tervezet ellenőrzése – ennél egyszerűbb már nem is lehetne!

Vegye igénybe egyedi ajánlatunkat – válassza az online opciót, és töltse ki az általunk kiküldött űrlapot! Ilyen egyszerű az egész! Nemcsak az adminisztrációs terhet vesszük le a válláról, de szakembereink az Ön egyéni szempontjai szerint végzik el a munkát, és javaslatot tesznek az esetleges kedvezmények nyújtotta előnyök kihasználására.


A kapott információkat teljesen bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk ki. Megbízhatóságunkat a Bisnode is elismerte, valamint több, mint 100 ügyfelünk veszi igénybe azokat, immár 20 éve.