Időt nyer azzal, ha a könyvelője beszél angolul

A könyvelővel való jó együttműködés alapköve a bizalom. A bizalom kizárólag akkor tud kialakulni, ha a kommunikáció elé nem gördül semmilyen akadály, például az, hogy a könyvelővel csak magyarul lehet kommunikálni. Sok külföldi vállalkozással dolgozunk együtt, így tapasztalatból tudjuk, egy külföldi befektetőnek komoly kezdeti nehézséget jelent, hogy olyan könyvelőt, könyvelőirodát találjon, ahol nem probléma az angol nyelvű kommunikáció, könyvvitel és tanácsadás.

Időt nyer azzal, ha a könyvelője beszél angolul

Elsősorban azért, mert nincs szükség tolmácsra vagy fordítóra akkor, amikor a könyvelőjével értekezik, együtt gondolkodik, tervez vagy egy problémás helyzet kapcsán kéri a véleményét. Minden ügyfelünk dedikált kapcsolattartót kap, akihez bármikor fordulhat a kérdéseivel, külföldi ügyfeleink esetén természetesen a kapcsolattartó beszél angolul, ismeri a terminológiát, ezért a problémamegoldás sokkal hatékonyabb.

Könyvelőirodánkban az összes külföldi ügyfél részére angol nyelvű főkönyvet készítünk, így az adatok azonnal értelmezhetőek számukra, illetve a tulajdonosok, a kontrollerek, főkönyvelők, pénzügyi vezetők, könyvvizsgálók számára is átlátható a teljes könyvelés.

Ugyanígy járunk el a többi területen is: angol nyelvű analitikus nyilvántartásokat készítünk, a különböző nyilatkozatokat, bérjegyzékeket, kilépő okmányokat is el tudjuk készíteni angol nyelven, angolul készítjük el azt a táblázatot is, amelyikben a fizetendő adókról vagy a törvényi változásokról értesítjük az ügyfelet.

Angol nyelven zajlik az üzleti konzultáció és a riportolás (negyedévente vagy havonta, a megállapodás szerint). Kimutatásokat és testre szabott riportokat fog kapni tőlünk, állandó jelleggel monitorozzuk a cége mutatószámait.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Azt a kontrolling rendszert, amit 20 év munkájával építettünk ki, angol nyelven is elérhetővé tesszük. Ugyanez vonatkozik a riportolási rendszerünkre: könyvelési szoftverünk lehetővé teszi, hogy a riportokat megfelelően alátámasztva és dokumentálva küldjük a megfelelő személyeknek.

Könyvelés a magyar és a nemzetközi számvitel szerint

Ha szükséges, párhuzamosan könyvelünk a magyar és a nemzetközi számvitel (IFRS Standardok) szerint, és készítjük el a kimutatásokat. Ön mindig a megfelelő részletezettségű magyar és nemzetközi számvitel alkalmazásával készített beszámolókat kap. Ismerjük a nemzetközi szabályokat, szituációkat, szokásokat, és szükség esetén felhívjuk a figyelmet azokra a speciális témákra, amelyek csak a magyar számviteli szabályozás hatálya alatt relevánsak.

Könyvelés angol nyelven: kérje árajánlatunkat itt>>